aktuella projekt vi vill stötta

Rörelserik samlar in pengar och stöttar projekt som får barn och ungdomar att röa på sig mer. Just nu söker vi medel till följande specifika projekt. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att ge barn och ungdomar en aktiv fritid och en bättre hälsa.  Välkommen med din donation.

Aktivitetshus i habo

Som en stor fritidsgård som erbjuder mängder av möjligheter till fysisk aktivitet.

Aktivitetsveckan

Under en hel vecka bjuds ungdomarna på ett smörgåsbord av aktiviteter. I samarbete med föreningar och företag i Habo får de testa olika idrotter men de har också möjlighet att prova på parkour, hinderbana, yoga och gruppträning. Självklart kommer det även finnas spännande aktiviteter som involverar ny digital teknik.

 

Bild från: http://www.maxfitness.se/event/x-fit-kidz/

Gruppträning i skolan

FLer och fler skolor erbjuder pulspass och tillsammans med Fortgjort träning vill vi utveckla roliga och inspirerande gruppträningspass anpassade för skolmiljöer.

Det här är ett projekt tillsammans med Fortgjort Träning 
www.fortgjort.se

Rörelsepeng

Idag subventioneras aktiviteter i idrottsföreningar och därmed kan medlems- och träningsavgifter hållas lägre. Med Rörelsepeng vill vi subventionera alla former av fysisk aktivitet, inte bara de som är kopplade till kommunala och statliga aktivitetsstöd.

Bild från: www.yoump.se

App för att inspirera barnen att röra på sig

För att få fler barn att röra på sig måste vi använda oss av den nya tekniken och något som alla barn använder dagligen idag - mobiltelefonen. Projektet är ett samarbete med Bonobo Gym och syftar till att skapa en app som på ett roligt, utmanande och med inspiration från dataspel sätt får barnen att vilja röra på sig.

Det här är ett projekt tillsammans med Bonobo Gym.
www.bonobogym.com